Taskforce Natuur voor elkaar

13-02-2019
Other

Beste natuurliefhebber,

Op Valentijnsdag 2019 is de netwerkbijeenkomst van Natuur voor Elkaar. Deze bijzondere middag heeft als thema ‘Hart voor Groen, met liefde meters maken voor de natuur’. In het afgelopen jaar zijn veel verbindingen gemaakt en mooie projecten van start gegaan. Op deze bijeenkomst willen we die successen vieren, en ook samen aan de slag om Overijssel in 2019 nóg groener te maken. Ondernemers, vrijwilligers, werkzaam in de landbouw, het onderwijs, de zorg of een andere sector: iedereen kan vanuit zijn of haar passie een steentje bijdragen.

Wat kun je verwachten?

Bij de Woeste Wieven op het eeuwenoude Erve Bonkert in Diepenheim informeren we je over de projecten en inspireren we je om zelf mee te doen. Er is gelegenheid om kennis te verdiepen en nieuwe partners te ontmoeten in een mooie mix van natuur en cultuur, groen en doen.

Dichter Ellen Deckwitz presenteert de middag, natuurlijk op een poëtische manier. De bekende sociologe en hoogleraar Iteke Weeda komt vertellen hoe je met passie verschillen overbrugt. Maar liefde is meer dan mooie woorden. Daarom zijn er praktische workshops: een onderneming vergroenen, een demonstratie koken zonder verspilling, ontdekken welk type natuurliefhebber je bent en wat je daar concreet mee kunt. Verder praten we in groepjes door over de projecten die al draaien: wat is er nodig om die nog meer te laten groeien en bloeien? Aan het eind van de middag kunnen we de relaties verder versterken en is er een lichte maaltijd.

Voel je de passie?

Gaat jouw hart sneller kloppen voor een nog groener Overijssel? Dan hebben wij een dateop Valentijnsdag! Misschien heb je je al aangemeld. Leuk, dan zien we je 14 februari! Moet je je nog opgeven? Lees het hele programma en meld je zo snel mogelijk aan. http://www.overijssel.nl/thema's/natuur-en-landschap/liefde-voor-groen/

En omdat samen altijd leuker is dan alleen, mag je op deze inspirerende middag een introducé meenemen die zich ook wil inzetten voor de natuur.

Vergeet ook niet de passie door te geven en stuur deze uitnodiging door naar anderen in je netwerk! Zo kunnen we nog meer groene meters maken.

Programma

13.30 uur

Inloop

14.00 uur

Opening

14.30 uur

Liefde voor de natuur is niet zweverig - Iteke Weeda

15.30 uur

Start 1e ronde workshops

16.15 uur

Pauze

16.45 uur

Start 2e ronde workshops

17.30 uur

Plenair: Hoe maken we met liefde meters?

Tapasmaaltijd met optreden Stepping Stones - zingende

boswachters

19.00 uur

Einde

Locatie

Deldensestraat 11
Diepenheim