Open dag van Boerderij Eyckenstein

14-06-2019
Open Day

Tijdens de open dag van Boerderij Eyckenstein op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 17:00 uur vertellen we je meer over wat de thema’s circulaire en lokale landbouw voor ons betekenen. Met ons gemengde Jersey vleesvee en akkerbouw bedrijf dragen wij praktisch bij aan de biodiversiteit op en rondom onze akkers en weilanden.

Dit doen we door een biologische werkwijze (in omschakeling): we gebruiken op het land geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Daarnaast houden we al onze stieren in de stalperiode op stro en rijden we deze in het voorjaar uit over de akkers en weilanden. Hierdoor hoeven we geen drijfmest te injecteren in de grond.

In de weilanden mogen kruiden en bloemen groeien, goed voor onze stieren maar ook goed als voeding voor de wilde bij. We houden daarbij rekening met reekalveren en hazenjongen door op verschillende percelen niet of uitgesteld te maaien.

Ook in onze akkers zaaien we akkerranden in met bloemen en kruiden. Op de akkers telen we ploegloos verschillende soorten graan waarmee we geheel zelfvoorzienend zijn geworden in onze stro en krachtvoerbehoefte.

Op de open dag kun je de boer en boerin spreken over alles wat met landbouw en veehouderij op de boerderij samenhangt. Maar er is ook lekkers te proeven en uiteraard is de winkel geopend. Er zijn rondleidingen en een theatervoorstelling in de graanakker door Huize L.I.N.D.A.

Overdag maken we broodjes Jersey burger van de bbq en s’avonds hebben we een Italiaans landgoed diner in de graanakker direct naast de boerderij (op inschrijving).

Programma open dag Boerderij Eyckenstein

zaterdag 15 juni 2019

10.00-17.00 uur

Proeverij van Jersey rundvlees

Koffie en thee met lekkers van De Veldkeuken

Kalfjes knuffelen

Piano om vrij op te spelen

Boerderij speurtocht

Jersey burger van de bbq

11:00 Bijenexcursie naar de graanakker: Sonne Copijn

12:00 Rondleiding: Jacob

13:00 Biodiversiteits brainstorm

14:00 Theater optreden “de Accordeonist” door Huize L.I.N.D.A

15:00 Rondleiding: Jacob

18:00 Italiaans landgoed

Bedrijven

Locatie

Eikensteeg 13
Maartensdijk


Coöperatieve HalloBoer U.A.
KvK: 69015031
BTW nummer: NL857693918B01